Рецепт маринованих грибів опеньок. - Гриби - Консервування - Каталог статей - Сайт цікавої інформації
nasharik
Субота, 03.12.2016, 11:37

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Розваги,відпочинок

» Категорії розділу
Огірки [10]
Помідори [10]
Перець [10]
Баклажани [10]
Гриби [14]

» Форма входу

» На нашому сайті

» Кнопка сайту
Сайт цікавої інформації

» Цей день в історії

» Калькулятор

» Інтернеттест

» Реклама

» Інформери
Курсы наличного обмена на сегодня

Головна » Статті » Консервування » Гриби

Рецепт маринованих грибів опеньок.
Пропонується вам зробити на зиму смачні заготовки із грибів, а саме мариновані опеньки за дуже простим рецептом. Самими смачними виходять зовсім маленькі опеньки. Хрусткі, ароматні, схожі на гвоздики. Які приємно виставити на святковий стіл взимку, такі... грибочки, заправлені цибулькою та олією!

Вживати їх можна вже через пару днів, але спробуйте зберегти їх до зими, щоб довгими зимовими вечорами згадувати за столом свої чудові вилазки на природу влітку.

Для приготування грибів нам знадобляться наступні продукти:
- свіжі опеньки, найкраще маленькі, які не переросли, з товстими ніжками,
- вода,
- сіль, цукор,
- оцтова кислота,
- лавровий лист,
- гвоздика,
- часник.

Як приготувати мариновані опеньки?

Опеньки потрібно ретельно перебрати, щоб видалити сміття. Особливо в тому випадку, якщо Ви збирали опеньків не тільки з пнів, але й брали ті, які ростуть на землі. Тим більше, що у земляних опеньків більш товста і м'яка ніжка, їх приємніше потім їсти.

Потім промиваємо гарненько опеньки під проточною водою. Кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, гарненько солимо і ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння, даємо покипіти 5-10 хвилин і обов'язково зливаємо першу воду, тому що вона містить всі шкідливі речовини які могли бути в грибах. Ну і просто виглядає некрасиво, вся вона чорна та брудна!

Знову заливаємо опеньки чистою холодною водою і ставимо на плиту. На цей раз даємо їм покипіти 20-30 хвилин, після чого відкидаємо їх на друшляк.

А тим часом готуємо маринад для опеньок:

Наливаємо в каструлю холодну воду і ставимо каструлю на плиту. Додаємо сіль і цукор з розрахунку 1 столова ложка солі та 1 столова ложка цукру на 1 літр води. Додаємо лавровий лист і кілька часточок часнику. Кидаємо кілька гвоздичок.

Після того як вода закипить, додаємо 1 столову ложку 70% оцтової кислоти.
Висипаємо в киплячий маринад варені опеньки.
Даємо їм трохи покипіти - недовго, хвилин п'ять.
Знімаємо каструлю з плити і розкладаємо опеньки в приготовлені банки. Відразу ж заливаємо їх майже до країв гарячим маринадом.
Під кінець наливаємо в кожну банку трохи рослинного масла.

Банки закриваємо кришками і відставляємо в сторону, щоб охололи. Зберігати мариновані опеньки потрібно в прохолодному місці. Якщо для тривалого зберігання, тоді в підвалі, а якщо в квартирі, тоді зберігати краще всього в холодильнику.


Категорія: Гриби | Додав: hacker (29.09.2013)
Переглядів: 628 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Погода

» Новини

» Перевести сайт

» Котра година?

» Пошук

» Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

» Наше опитування
Ви частіше спілкуєтеся?
Всього відповідей: 104

» Міні-чат
200

» Друзі сайту
Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ сайт Ділові Дунаївці сайт села Міцівці Сайт Чорнянської ЗОШ Нафаня - сайт для родителей и их малышей Петриківська СЗШ

» Каталоги, рейтинги
Каталог сайтов. Зарегистрировать сайт бесплатно в каталог сайтов Каталог веб ресурсів Каталог сайтов

» Хмарка тегів

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Счетчик PR-CY.Rank
Copyright MyCorp © 2016