Стерилізовані натуральні гриби - Гриби - Консервування - Каталог статей - Сайт цікавої інформації
nasharik
Субота, 03.12.2016, 11:36

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Розваги,відпочинок

» Категорії розділу
Огірки [10]
Помідори [10]
Перець [10]
Баклажани [10]
Гриби [14]

» Форма входу

» На нашому сайті

» Кнопка сайту
Сайт цікавої інформації

» Цей день в історії

» Калькулятор

» Інтернеттест

» Реклама

» Інформери
Курсы наличного обмена на сегодня

Головна » Статті » Консервування » Гриби

Стерилізовані натуральні гриби

Стерилізовані натуральні гриби — продукт, приготовлений з попередньо бланшованих грибів, залитих розчином солі, герметично закупорених і стерилізованих.

Для приготування цього виду консервів найчастіше використовують такі гриби: печериці, білі, трюфелі, підгруздки, підберезники, зморшки, рижики тощо. Гриби повинні бути молодими, свіжими, невеликими за розмірами і з добре вираженими смаковими властивостями. Червиві, м'яті і загнилі гриби непридатні для консервування.

Гриби очищають, промивають, а потім бланшують у киплячій воді з додаванням 2 % солі і 0,5 % винної кислоти, яку додають для збереження кольору грибів і поліпшення смаку консервів. Тривалість бланшування для свіжих грибів — 4—5 хв, а для менш свіжих—6—8 хв.

Після бланшування гриби негайно охолоджують холодною водою. Охолоджені гриби відціджують протягом 5—6 хв. Потім укладають у банки, залишаючи 1—2 см до вінця банки, і заливають теплою заливкою, приготовленою з додаванням 2 % солі і 0,2 % лимонної кислоти. Співвідношення укладених у банки грибів і заливки повинно бути 60:40.

Через низький вміст солі і кислоти у заливці можливе продовження життєдіяльності мікроорганізмів у консервованому продукті. Тому гриби треба стерилізувати при температурі 105 °С (це досягається додаванням до 1,0 л води не менше 0,5 кг кухонної солі) протягом 70—80 хв (для банки місткістю 1,0 л). Для більшої впевненості через 2 дні гриби знову потрібно стерилізувати при такій самій температурі протягом 50—60 хв.

Категорія: Гриби | Додав: hacker (29.09.2013)
Переглядів: 296 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Погода

» Новини

» Перевести сайт

» Котра година?

» Пошук

» Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

» Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 79

» Міні-чат
200

» Друзі сайту
Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ сайт Ділові Дунаївці сайт села Міцівці Сайт Чорнянської ЗОШ Нафаня - сайт для родителей и их малышей Петриківська СЗШ

» Каталоги, рейтинги
Каталог сайтов. Зарегистрировать сайт бесплатно в каталог сайтов Каталог веб ресурсів Каталог сайтов

» Хмарка тегів

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Счетчик PR-CY.Rank
Copyright MyCorp © 2016