Консервування грибів - Консервування дома - Для дому та сім`ї - Каталог статей - Сайт цікавої інформації
nasharik
Четвер, 08.12.2016, 22:10

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Розваги,відпочинок

» Категорії розділу
Домашні справи [8]
Готуємо дома [9]
Консервування дома [5]
Господарство [4]
Ваше здоров`я [5]
Варення [4]

» Форма входу

» На нашому сайті

» Кнопка сайту
Сайт цікавої інформації

» Цей день в історії

» Калькулятор

» Інтернеттест

» Реклама

» Інформери
Курсы наличного обмена на сегодня

Головна » Статті » Для дому та сім`ї » Консервування дома

Консервування грибів

Консервовані гриби — цінний харчовий продукт з високими смаковими властивостями, які визначаються переважно вмістом азотистих речовин і жирів.

Хімічний склад їстівних грибів такий, %: 2—-6 азотистих речовин, 0,42—0,93 жирів, до 0,5 — цукрів, 0,6—1,04 мінеральних речовин, 88,8--92,62 води. У шапках грибів міститься більше поживних речовин, ніж у ніжках. Організмом людини засвоюється майже половина білків, що міститься в грибах. Решта цих речовин входить до складу грубих волокон і не засвоюється організмом.

Свіжозібрані гриби не можна довго зберігати, оскільки в них міститься багато води. Через кілька годин після збирання вони в'януть, втрачають свою свіжість і соковитість, стають непридатними до вживання. Тому їх треба переробляти не пізніш як через 4—6 год після збирання.

Існують різні способи консервування грибів, але одним з найпоширеніших і кращих способів тривалого зберігання грибів є консервування стерилізацією. При цьому способі переробки гриби не тільки зберігають свої харчові якості, але під час теплової обробки набувають особливо приємних смакових властивостей повноцінного харчового продукту, готового до вживання.

Для консервування можуть бути використані не всі їстівні гриби. З відомих З0—40 видів їстівних грибів лише 17—20 видів можуть бути використані для переробки у вигляді стерилізованих продуктів. Інші види грибів не консервують, оскільки більша їх частина не витримує високих температур, набуває неприємного" зовнішнього вигляду, а деякі гриби після стерилізації стають слизуватими і неприємними для вживання.



Рецепти консервування грибів

Категорія: Консервування дома | Додав: hacker (29.09.2013)
Переглядів: 364 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
» Погода

» Новини

» Перевести сайт

» Котра година?

» Пошук

» Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

» Наше опитування
Ви частіше спілкуєтеся?
Всього відповідей: 104

» Міні-чат
200

» Друзі сайту
Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ сайт Ділові Дунаївці сайт села Міцівці Сайт Чорнянської ЗОШ Нафаня - сайт для родителей и их малышей Петриківська СЗШ

» Каталоги, рейтинги
Каталог сайтов. Зарегистрировать сайт бесплатно в каталог сайтов Каталог веб ресурсів Каталог сайтов

» Хмарка тегів

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Счетчик PR-CY.Rank
Copyright MyCorp © 2016